Η Ένωση

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΧΟΩΝγρεεκσομ λογο

Η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1997 από μία ομάδα επαγγελ

ματιών της εστίασης και έχει σαν σκοπό την αναβάθμιση του ρόλου του κρασιού σ’ όλους τους χώρους όπου κινείται και καταναλώνεται.

Για το λόγο αυτό αναπτύσσει κάθε είδους δραστηριότητα που συμβάλλει  στην διάδοση της γνώσης και στην κατανάλωση του κρασιού και κάθε άλλου αλκοολούχου ποτού, φροντίζοντας παράλληλα για την επαγγελματική κατάρτιση των μελών της.

Έτσι πρωταρχική μέριμνα της Ένωσης αποτελεί η τακτική διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων , ημερίδων, διαγωνισμών, γευστικών δοκιμών, επισκέψεων σε χώρους παραγωγής κρασιών κ.λ.π.

Η κατάρτιση αυτή δεν σταματά στο κρασί αλλά επεκτείνεται και στα υπόλοιπα προϊόντα που έχουν θέση στο τραπέζι. Τα αποστάγματα και τα αλκοολούχα ποτά, τα μεταλλικά νερά, τα αναψυκτικά, οι μπύρες, οι καφέδες, τα πούρα κ.λ.π. Γίνεται έτσι σαφές το μέγεθος και η πολυμορφία των προϊόντων με τα οποία ασχολείται ο οινοχόος. Κι όλη αυτή η γνώση εξυπηρετεί ένα και μοναδικό σκοπό: την ικανοποίηση του πελάτη, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα συμφέροντα του επιχειρηματία.

Sommelier wood

Η Π.ΕΝ.Ο. αποτελεί τακτικό μέλος της A.S.I. (Association de la Sommellerie Internationale), της παγκόσμιας δηλαδή ένωσης οινοχόων από το 1998 και δραστηριοποιείται ενεργά προς αυτή, με οργάνωση παγκόσμιου συνεδρίου στην Σαντορίνη το 1999, σύσκεψη επιτροπών της A.S.I. στην Κέρκυρα το 2001 και στην Κρήτη το 2002.

Η διοργάνωση του Παγκόσμιου Διαγωνισμού για τον καλύτερο sommelier ( πολύ υψηλών απαιτήσεων γεγονός ) στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία τον Οκτώβρη του 2004 στην Σαντορίνη και την Αθήνα. Αποκορύφωση της παγκόσμιας δραστηριοποίησης της Π.ΕΝ.Ο. είναι η πρόσφατη εκλογή του μέχρι πρότινος προέδρου της ένωσης Κώστα Τουλουμτζή στη θέση του προέδρου της A.S.I. καθώς επίσης και του Ανδρέα Ματθίδη τωρινού προέδρου της Π.ΕΝ.Ο στην θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΧΟΩΝ

ASSOCIATION DE LA SOMMELLERIE INTERNATIONAL (A.S.I)

Η Π.ΕΝ.Ο. αποτελεί τακτικό μέλος της A.S.I. (Association de la Sommellerie Internationale), της παγκόσμιας δηλαδή ένωσης οινοχόων από το 1998 και είναι ένα από τα πιο ενεργά μέλη της.